dimarts, 19 de desembre de 2017

Presentació del nou equip del Consell d’Estudiants de Medicina de Catalunya


Des del 4 de novembre de 2017, un CEMCAT renovat es prepara per afrontar els temes d’actualitat que afecten als estudiants de Medicina de Catalunya 

El CEMCAT, màxim òrgan de representació dels i les estudiants de Medicina de Catalunya, ha iniciat un nou període d’activitat, amb la renovació dels càrrecs que va tenir lloc el 4 de novembre. La Júlia Serralabós, presidenta de la organització, juntament amb la Berta Bello i el Marc Rulló, com a vicepresidents, i la Paula Cortés, com a adjunta, formen la Junta de Presidència, encarregada de la coordinació general de la organització i el contacte amb diferents associacions i organismes. El Victor Martínez, tresorer de la organització,i el Jordi Sánchez Cañameras i el Nil López, equip de Secretaria, tanquen la nova Comissió Executiva. 

Pel que fa als projectes, l’Elena Bechtold i la Júlia Barriga segueixen al capdavant de #FaigMedicina, un projecte que defensa la salut mental dels estudiants de Medicina. El Marc López, la María Peñaranda i la Marina Ruiz, porten l’acció en contra de la privatització de la sanitat catalana, mentre que la Júlia Barriga i el Marc Rulló coordinen la organització de les colònies del CEMCAT, la Summer Medical School. 

Durant aquest període, els objectius del CEMCAT seran visibilitzar millor el Consell, perquè els estudiants el vegin com un organisme proper en el que es fomenta la participació i que formi part de la vida quotidiana dels estudiants. Per tal d’aconseguir-ho s’actuarà a través de les xarxes socials (amb un compte d’Instagram recentment estrenat @cemcat_med, a més dels ja ben establerts comptes de Facebook i Twitter) i amb acció directa amb les delegacions, a més d’un contacte més proper amb els equips deganals i amb organismes externs, com ara els Col·legis de Metges i el col·lectiu Rebelión Atención Primaria entre d’altres. 

Aquest objectiu s’enmarcaria dins d’un projecte més gran, que pretén tenir un funcionament més proper a les nostres bases. A més, seguirem amb les nostres reivindicacions, pel que fa al rebuig absolut a la privatització sistemàtica d’hospitals, la promoció d’una millor docència a les Facultats i recordant que s’ha de vetllar per la salut mental i física dels estudiants. També optem per reivindicar que any rere any algunes Facultats segueixes incomplint els Numerus Clausus, fet que repercuteix de forma directa i negativa en la qualitat del Grau i de la formació rebuda. 

0 Comentaris:

Publica un comentari