dilluns, 25 d’abril de 2016

ACTUALITZACIÓ: Reunió amb la Conselleria d'Empresa i Coneixement

Avui ens hem reunit amb la Conselleria d'Empresa i Coneixement on hem pogut tractar varis temes d'interés de l'estudiantat. 


Hem presentat la nostra posició respecte l'obertura de la nova facultat de medicina a la UVic, així com els dubtes que teníem pel que fa al procés. Davant la nostra puntualització sobre l'importància d'un estudi demogràfic que garanteixi la necessitat de crear aquesta nova Facultat ens han contestat que està previst que es realitzi. Per ara l'actitud que mostren és expectant, doncs la UVic està aconseguint un seguit d'acreditacions (com ANECA), que són el requisit mínim necessari per poder presentar la petició formal d'obertura. Una vegada es faci aquesta petició, la decisió de la Generalitat es veurà àmpliament influenciada per la posició del Govern d'Espanya enfront augmentar o mantenir els Numerus Clausus (en cas que no es pugui ampliar, la tendència seria no obrir la nova Facultat, entenent que aniria en detriment de les ja existents actualment). Hem considerat oportú remarcar la preocupació que tenim els estudiants envers l'efecte embut que podria suposar una ampliació del nombre de places universitàries mantenint el de places MIR, propiciant una fuga de fonendos.
Considerem important l'afirmació que en cap cas s'augmentaria la financiació per part de la Generalitat de Catalunya.


El segon tema que hem tractat és sobre les retallades en Educació i l'augment de l'import de les matrícules que vam patir al 2012. Ens han comunicat que està previst fer un estudi per veure quin ha estat l'impacte real d'aquestes mesures enfront l'accés a les universitats, els resultats del qual es publicaran a finals d'any. 
Així doncs, des del CEMCAT esperarem a la publicació d'aquests resultats per preveure quin serà el nostre proper pas, donat que som contraria a l'el•litització dels estudis universitaris.
No dubteu en contactar amb nosaltres per a qualsevol dubte que pugui sorgir.

Comisió Executiva

0 Comentaris:

Publica un comentari