dimarts, 15 de setembre de 2015

SMS'15!

Bonees!
Les terceres SMS ja han acabat, i novament, han estat tot un èxit! Any rere any seguim demostrant que és un projecte que ha de tenir continuïtat.

En aquesta tercera edició vam decidir recuperar les nostres arrels i tornar a Olot, de manera que els alumnes dels primers cursos d’arreu de Catalunya han tingut la oportunitat de compartir un cap de setmana aprenent tot allò que no s’ensenya als llibres i gaudint de les Festes del Tura! Un punt a favor nostre, és que aquest any s'ha aconseguit representació de totes les Universitats de Catalunya entre els participants a les SMS, de manera que ha sigut una Summer Medical School d'allò més inter-universitària!

Aquest any la xerrada inaugural va córrer a càrrec del Dr. Jaume Heredia, Cap Territorial del SEM a Girona. Amb l’estructura d’Aprenentatge Basat en Problemes, ens va explicar com actuar davant un pacient politraumàtic. Al llarg de l’estada a la casa, els participants van poder rebre formació en Salvament de Muntanya. A més, van tenir la possibilitat d’escollir entre dos de quatre tallers: sutures, acupuntura (pel Dr. Ishar Dalmau), exploració física i embenatges. Com ja va essent també tradició, una de les activitats estrella va ser el muntatge d’una parada, cedida per l’ajuntament d’Olot, des d’on es va fer promoció de la Salut, es va ensenyar als novells a prendre la pressió arterial, de manera gratuïta, als olotins i olotines, i es van repartir preservatius i informació sobre salut sexual. Enguany els estudiants estaven tan actius que la parada se’ns va quedar petita i van decidir anar ells mateixos pel carrer aturant a la gent i aconsellant sobre els beneficis d’uns bons hàbits fisiològics. És una activitat de la que tant estudiants com olotins/es se’n beneficien gratament, doncs els primers treballen la comunicació, una habilitat que no es pot aprendre dels llibres, mentre que els segons reben informació que de segur, els resultarà útil al llarg de la vida. Addicionalment, els estudiants que no estaven atenent la parada, van poder participar en un training de #faigmedicina, un projecte compartit amb AECS que vetlla per la salut mental dels estudiants.

Els 60 participants es van mostrar molt satisfets amb el cap de setmana i molts han mostrat la intenció de repetir l’any que ve.
Així doncs: ens retrobem a les SMS’16!
Fins aviat!Laura Sayol Torres, Coordinadora de la Summer Medical School 2015.

0 Comentaris:

Publica un comentari