dimecres, 3 de juny de 2015

Notícies sobre Troncalitat!

Després que el Reial Decret fos aprovat a finals de juliol de 2014, la reacció dels estudiants i de diverses societats científiques va ser molt forta. L’elecció en dues fases (possibilitant que després de dos anys rotant no aconseguissis l’especialitat desitjada), el solapament de les competències amb el grau, la descompensació dels troncs i la falta de concreció en molts aspectes, van ser els principals motius de rebuig del nou sistema.

El dia 5 de febrer de 2015 es va publicar el Projecte de Decret de Formació Sanitària Especialitzada a Catalunya, que estipula el mètode d’implantació i l’organització de la Troncalitat a la nostra comunitat autònoma. Aquest projecte de decret està impulsat des de l’àrea de Planificació i Recerca en Salut, un organisme de la Generalitat. Demà dijous 4 de juny, el CEMCAT tenim una reunió amb ells per parlar sobre aquest projecte de decret, quins són els seus punts forts i els seus punts dèbils, i com millorar-lo. Demanarem més participació a les Comissions de Docència (les quals tindran múltiples funcions, des de planificar els programes formatius a la coordinació amb la formació universitària); així com  l’especificació de les rotacions que faran els residents. També volem conèixer quin serà el funcionament de les Àrees de Capacitació Específica (super-especialitzacions com Neonatologia i Hepatologia) i el de la re-especialització; i l’augment de les rotacions externes (de 4 a 6 mesos).  

El Real Decret de Troncalitat ja ha estat modificat en pro de les peticions dels estudiants de medicina, gràcies a la nostra força i determinació per aconseguir una millor formació, i així arribar a ser uns bons metges en el futur. Així doncs, seguim i seguirem treballant amb aquest fi, i estem segurs que si tots hi posem el nostre granet de sorra, podrem arribar molt lluny.

Si vols saber més sobre la Troncalitat i com es durà a terme a Catalunya, llegeix el nostre posicionament. Segueix amb nosaltres l’oportunitat de canviar el projecte de decret que afectarà al nostre sistema d’especialització, lluitem junts pel nostre futur!

0 Comentaris:

Publica un comentari