dimecres, 20 de maig de 2015

Resum XIX JEMCAT!


Les JEMCAT (Jornades d’Estudiants de Medicina de Catalunya) són l’esdeveniment durant el qual es reuneixen els representants de les 7 facultats de medicina de Catalunya. Se celebren dos cops a l’any en una seu itinerant, i aquest cap de setmana s’han celebrat a Lleida. Els diferents representats tenen la funció de manifestar la veu dels estudiants de cada facultat de medicina per portar-la als òrgans pertinents, com la Conselleria de Salut i la Conselleria d’Educació.


I què és el que hem estat fent durant aquestes JEMCAT? Hem redactat els posicionaments sobre Troncalitat, Noves Facultats i Privatització de la Sanitat. Hem planificat quin serà el pla d’acció per defensar l’opinió dels estudiants en aquests temes, de la mateixa manera que sobre els temes referents a Accés a la Universitat i Numerus Clausus. També hem treballat en els nostres projectes: el Paralàlia Interhospitalari (un pasapalabra mèdic), #faigmedicina (una plataforma per a la salut mental dels estudiants de medicina) i la comissió per redactar un informe sobre la privatització de la Sanitat. S’han unit a nosaltres els nostres convidats: un representant del CEEM, un d’AECS i un del CEEIBIS.

Ha estat un plaer enorme comptar amb els representats i el Comitè Organitzador de Lleida. Continuarem millorant perquè els estudiants de medicina de Catalunya siguin representats de la millor manera possible, essent escoltades les seves demandes i lluitant per a que els seus objectius es vegin complerts. 

0 Comentaris:

Publica un comentari