dilluns, 3 de juny de 2013

Formació: El meu primer training

Per: Pablo Soler, (UIC, AEMICS)


Durant les últimes JEMCAT, celebrades el 20 i 21 d’abril del 2013 a la UIC, es va introduir una sessió de training. Un training consisteix en un grup de persones que, guiats per un trainer, adquireixen una formació sobre un tema. Durant els trainings, els participants fan diferents dinàmiques que els fa reflexionar i arribar a unes conclusions.

El 20 i 21 d’abril del 2013 es van celebrar les XV JEMCAT a la UIC. Aprofitant el conveni amb l’AECS i la presència de varis trainers es van organitzar 2 trainings. En el meu cas va ser l’estrena com a trainer.


Un training es un concepte complex. Es podria definir com un grup de persones que s’agrupen per assolir uns objectius comuns. Aquest objectius estan relacionats, clàssicament, amb lideratge, team-building, comunicació, negociació, motivació i empower, presentació,... Com es pot veure, son habilitats que permeten una millor relació amb l’entorn i que poden ser aplicables durant el nostre dia a dia. Per exemple, en un training, em van ensenyar unes tècniques de parlar en públic que sempre aplico.
En un training trobem un trainer i un grup de gent interessada. Encara que el trainer es qui portarà la sessió i coneix el tema en profunditat, la seva participació queda a un segon lloc. Durant la formació de trainers que va fer l’AECS aquest febrer van sortir moltes qualitats que un trainer devia tindre. Jo em vaig quedar amb aquesta: un trainer no es més que un facilitador. Per mi, un trainer és algú que té l’habilitat de fer evolucionar el grup per que arribi a unes conclusions de manera més o menys autònoma només intervenint en moments concrets i que la seva implicació al training es mínima.
Finalment només m’agradaria comentar que la feina d’un trainer es molt gratificadora. Veure com un treball previ pot beneficiar i ajudar tant a la gent és genial! Només imaginar que algú aplica qualsevol cosa que tu, com a trainer, has ensenyat a un se l’hi posa la pell de gallina. A més a més, es un aprenentatge bi-direccional. Com els trainings depenen molt de la gent que hi participa, cada un es diferent. Per tant, sempre, el trainer i les persones que hi van aprenen.

Una foto de la formació de negociació:

Una foto de l'equip d'AEMICS, amb en Pablo. Organitzadors de les XVJEMCAT.

0 Comentaris:

Publica un comentari