divendres, 25 de novembre de 2011

IRUC: Intercanvi de Rotatori en les Universitats Catalanes

IRUC són les inicials d’”Intercanvi de Rotatori en les Universitats Catalanes”. L’objectiu d’aquest projecte és donar l’oportunitat a tots els estudiants de medicina de les universitats catalanes de poder fer part del seu rotatori arreu dels hospitals vinculats a les universitats de Catalunya. I com pensem fer-ho?
Inicialment i aprofitant els nous plans d’estudi, es va proposar d’elaborar un rotatori comú. És a dir, que en totes les Facultats de Medicina de Catalunya, el darrer any de la carrera estigués estructurat de manera semblant, i essent compatible amb la mobilitat dels estudiants als diversos serveis. Es va veure, però, que requeria d’un alt nivell d’organització i comunicació entre els responsables d’organitzar el Grau en les diverses Facultats, fet que dificultava molt les coses perquè hi havia Facultats amb el pla d’estudis més acotat que d’altres.
En les XII JEMCAT celebrades el 22 i 23 d’octubre, vam tenir una reunió amb els/les degans/es de les Facultats de Medicina de Catalunya. Arran d’aquesta reunió i les dificultats amb què ens havíem trobat en el període anterior, vam modificar el nostre enfocament: demanem una regulació de la mobilitat interuniversitària a nivell català semblant a la que es pot fer amb els programes ERASMUS i Sèneca.
Podeu trobar a la web el manifest que vàrem redactar en les últimes JEMCAT els representants de les set Facultats de Medicina catalanes: UAB, UB, UIC, UdG, UdL, UAB-UPF i URV.

0 Comentaris:

Publica un comentari