divendres, 20 de febrer de 2009

III Jornades d'Estudiants de Medicina de Catalunya

Els dies 29 i 30 de Març van tenir lloc a lleida les III Jornades d'Estudiants de Medicina de Catalunya (JEMCat). Van assistir-hi representants d'estudiants de totes les facultats de medicina catalanes,
que es van reunir durant dos dies a les instal.lacions del Col.legi Oficial de Metges de Lleida.
La inauguració de les jornades es va fer a la Facultat de Medicina de Lleida en un acte on va parlar el degà de la facultat i on es va oferir una xerrada a càrrec de Metges Sense Fronteres per a tots els assistents.
Al llarg dels dos dies varen tractar-se temes força diversos que inquieten actualment als estudiants de medicina. Van assistir representants del col·lectiu MIR del Col.legi Oficial de Metges de Barcelona per parlar del “Real Decreto del Residente”; decret aprovat fa poc i que suposa uns primers canvis en les condicions laborals dels MIR. Es va organitzar un interessant debat entre els estudiants i els presidents dels col.legis oficials de metges de les quatre provincies catalanes, sobre com els col.legis poden col·laborar amb els estudiants i viceversa, i sobre com haurien de ser l'ensenyança de la professió mèdica i l'exercici mèdic en general. També va fer-se un taller d'oratòria a càrrec de Gerard Guiu, campió de la “Liga Nacional del Debate Universitario” de l'any 2000. A més a més, entre els assistents es van definir les estratègies de comunicació en el període abans de les properes jornades.
Les jornades es van clausurar amb la despedida de l'antic president del Consell d'Estudiants de Medicina de Catalunya, Oriol Yuguero, que va tirar endavant la iniciativa de formar el consell català; i amb el nomenament d'una nova Comissió Executiva.
Es va decidir que les IV Jornades d'Estudiants de Medicina de Catalunya seran a la Universitat Rovira i Virgili de la ciutat de Reus.